Lithium-ionbatterijen – Ebike-technologie

De sleutel tot de energie-efficiëntie en het nut van de elektrische fiets is de oplaadbare batterij die de elektromotor aandrijft accu reparatie, wat het trappen vergemakkelijkt en het maximale tempo en assortiment van de fiets regelt.

De state-of-the-art technologische knowhow van elektrische fietsaccu’s zou de lithium-ion accu kunnen zijn. Het gebruik van deze batterijen in elektrische fietsen is eigenlijk een nieuw gebruik van oude technologieën. Lithium-ionbatterijen werken al lange tijd op elektronische apparaten van klanten. In elektrisch aangedreven fietsen zijn deze batterijen licht van gewicht en gemakkelijk op te laden.

Vroeg begonnen met de knowhow van lithiumbatterijen begon al in 1912, maar het was zeker de jaren zeventig voordat de eerste lithiumbatterijen beschikbaar waren om in te investeren. Vroege batterijen van mensen konden niet worden opgeladen. In de jaren tachtig is de functie begonnen met het bouwen van oplaadbare lithiumbatterijen. Inkoop elektronica groot Sony pionierde met de allereerste commercieel aangeboden oplaadbare lithium-ion (of Li-ion) batterij. Tegenwoordig komt deze batterijtechniek steeds meer beschikbaar, met elektrische fietsen die de meest recente toepassing blijven.

De oplaadbare lithium-ionbatterijen in elektrische fietsen stellen deze auto’s in staat om te reizen met snelheden van ongeveer twintig mijl per uur voor een afstand van wel 40 mijl. De batterijen zelf zijn onderhoudsarm en kunnen dagelijks voor minder dan een cent worden opgeladen. Dit heeft de neiging om een ??elektrische fiets met een lithium-ionbatterij een echte deal te maken in een tijd van stijgende benzineprijzen.

Veel mensen houden van elektrische fietsen, omdat ze een “groenere” levensstijl ondersteunen door op elektriciteit te reizen in plaats van fossiele brandstoffen. Het milieuvriendelijke karakter van elektrische fietsen strekt zich ook uit tot uw accu. Lithium-ionbatterijen resulteren in minder luchtvervuiling en milieuschade wanneer ze worden weggegooid dan hun tegenhangers op lood- of cadmiumbasis. De Amerikaanse federale overheid classificeert deze batterijen als ongevaarlijk en dus onschadelijk om te verwijderen in conventionele geluidsafvalvoorzieningen. Om recyclingredenen bestaat een lithium-ionbatterij nog steeds uit bruikbare benodigdheden. Door deze recycling van uw gebruikte batterij als alternatief voor het weggooien, zouden ze nog veiliger zijn voor die omgeving!

Over het algemeen heeft dit type batterij een levensduur van ongeveer vijfentwintigduizend mijl voordat een alternatief nodig is. Dit betekent dat het ongeveer 500 tarieven boven zijn levensduur zou kunnen halen. Hoewel het duurder is dan andere soorten batterijen die worden gebruikt in elektrische fietsen, is het aanzienlijk goedkoper vanaf de lange duur dan gewone ritten naar uw brandstofpomp om de benzinetank van de auto te vullen.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *